En oldtidsbro

Her ser vi ud over det laveste punkt i Agernæs by, men egentlig har vi ikke indtryk af, der er særlig lavt. Kornmarken ser jo grøn og frodig ud. Alt det lave ville dog have stået under vand, hvis der ikke var foretaget omfattende dræninger. Det hjælper også, at der er fyldt godt ½ meter jord på.
Før udskiftningen i år 1800 gik der en vej hen over marken. Vejen gik direkte mellem Egebjerggård og Kørup. To gange måtte man over vand. I Agernæs og når man skulle over fjorden.
Der var anlagt en bro her. Den blev fundet, da der blev gravet et højspændingskabel ned. Kablet blev gravet ca. 1½ m ned, altså så dybt, at det ligger under drænene.
Broen fremstod som to rækker parallelle sten. Engang havde der været bjælker på tværs. Endvidere var undergrunden fuld af grene og siv. Sivene var bevaret så godt, at de var grønne og friske, når man flækkede dem.
Ved broen fandt man en kobberskilling fra 1771 (indsat i billedet). Mindst fra dette tidspunkt har der altså været trafik her, men broen kan være anlagt allerede i Oldtiden.

 

ME
www.nordfynsk.dk