www.nordfynsk.dk

Historien om et dansk verdensnavn


Prins Charles har skudt med en...
Prins Henrik har en...
Den har skudt utallige verdensmesterskaber og OL-sejre hjem...
Den er jægernes Rolls-Royce...

Navnet er Schultz & Larsen!

Det er første gang, der udkommer en bog om de danske rifler i verdensklasse fra geværfabrikken i Otterup, siger redaktør på bogen, Margit Egdal.

Schultz & Larsen er historien om en lille, nordfynsk virksomhed, der står for noget af det ypperste, dansk industri har præsteret.

Det er historien om en virksomhed, der har sat Danmarks navn på verdenskortet.

Bogen er et fantastisk stykke arbejde, siger Eskil Schultz Larsen, 4. og sidste generation på virksomheden i Otterup.

Historien om de berømte Otterup-geværer fortælles levende og engageret af forfattere og fagfolk med specielt kendskab til skydesport og våbenhistorie:

Der er kendte jagt- og våbenskribenter som Torsten Wegener og Jens Perto. Der er skyttesagens mand, Leif Gr. Thomsen. Der er magister i historie og idræt, Johnny Wøllekær med den spændende beretning om Schultz & Larsen på Olympens tinde.

Finmekaniker Martin Jørgensen og tidligere salgschef hos Schultz & Larsen, Henning Olsen, giver samlerne guf – her er fotos i læssevis – også af ammunitionen.

Desuden bringer Margit Egdal interviews med bøssemagere, maskinarbejdere, kontordamen og alle de andre fra den gamle fabrik.

Sidst men ikke mindst er der den sindsoprivende beretning om Hermann Gerlich, som i begyndelsen af 1930'erne flygtede fra nazisterne. På geværfabrikken i Otterup fuldførte han sine forsøg med det pansergennembrydende projektil. Det lykkedes tyske spioner at få fingre i forsøgsresultaterne. Således endte projektilet fra Otterup hos Rommel i Nordafrika.

 


Bogen udkom 18. juni 2007 på Forlaget Devantier i Næstved. Den er på 349 sider, rigt illustreret. Fås hos boghandleren til 388 kr. Titlen er:

Schultz & Larsen
Otterup Geværfabrik – Dansk Ammunitionsfabrik A/S
De danske rifler i verdensklasse

ISBN 87-90975-07-3