Hjem
Topografi Temaer Nyeste artikler Kontakt Links

 

Messerschmitt Kabinenroller 1964Messerschmitt Kabinenroller


Billedet blev taget 15. januar 1964. Der kørte ikke mange af den slags køretøjer rundt på Nordfyn dengang. At dømme efter baggrunden, skulle man også tro, billedet er fra den sibiriske udørken, men "bilen" holder faktisk foran byggepladsen i Egense, hvor Fjordmarkskolen er under opførelse. Skoleinspektør Holger Ellegaard Frederiksen forevigede hele byggeriet fra første spadestik og til skolens indvielse. Det her køretøj er nok et billede værd, må han have tænkt, og det må man give ham ret i.

Det er ikke en bil, det er heller ikke en motorcykel. Det er en kabinescooter! Trehjulet, overdækket og præcis så stor, at en familie på far, mor og to mindre børn lige kunne klemme sig ned i den. Det var stort at få sådan en dengang i 1950'erne!

Tyskeren Fritz Fend begyndte efter 2. Verdenskrig at bygge kabinescootere. De var beregnet til krigsinvalider, som der jo var ret så mange af i Tyskland efter krigen.

Fritz Fend havde arbejdet på flyfabrikken Messerschmitt. Fabrikken manglede arbejde efter krigen, idet besættelsesmagterne havde udstedt forbud mod produktion af fly. Nu kunne kabinescooterne passende bygges hos Messerschmitt.

Der blev ikke eksporteret særlig mange af dem til Danmark, så de unge lærervikarer i Norup har gjort et fund, da de anskaffede sig en Messerschmitt Kabinescooter!

ME