www.nordfynsk.dk


Motivet er fra et postkort afsendt 1910, og mon ikke opskriften på ægte skildpaddesuppe
er af samme årgang. Skildpadden fandt man dog næppe i nærmeste hønsegård!


Ægte Skilpadesuppe

Hovedet skæres af, den stilles over en Spand at Blodet kan løbe af, man tager Indmaden forsigtigt ud at Galden ikke gaar itu, det invendige Kjød skæres af og Finnerne, saa kommes Skallerne i kogende Vand at Hornet kan flækkes af hvorpaa det igjen skolles og skrabes godt især Finnerne og Hovedet, det vaskes da op af flere Sæt koldt Vand hvori det staar til næste Dag, da vaskes det godt op og koges i kraftig Suppe og Viin til 20 Pund tages en Flaske Riinskviin 1 Flaske Madera og 1 Flaske Kognac den koges i 4 Timer, naar den er kogt, tages den op og skæres fra Benene medens den er varm, Suppen sies, Saucen laves som til forloren Skilpade, den garneres med smaa runde eller lange Fiskeboller, og haarkogte Æggeblommer, det invendige Kjød af Skilpadden bruges kun til at koge for at give Suppen Kraft.


Opskriften på Ægte Skilpadesuppe er fra www.nordfynsk.dk